Převážná většina žen je nespokojená se svou váhou a přála by si zhubnout alespoň pár kilo. Množství žen ale i mužů už zkusilo „zaručené“ diety a tisíce způsobů, jak se bezbolestně zbavit nadbytečné váhy. Možná jste právě ve fázi, kdy pochybujete o jakémkoli dalším "zázraku", který Vám pomůže při hubnutí. Přesvědčíme vás, že Moringa fungovat bude!
Důkazy nepustí
Také jsme byli opatrní při tvrzení, že Moringa karibská může přímo napomoci k redukci vaší tělesné hmotnosti. Ještě donedávna neexistovaly jednoznačné odborné reference nebo vědecké studie poukazující na takový efekt Moringy. Dnes však už můžeme klidně potvrdit, že Moringa a produkty z ní přispívají k redukci váhy a to na základě exaktní studie. V ní se poukazuje na přítomnost významných isothiokyanátů, které jsou specifické právě pro Moringu.
Hubnutí není jen o váze
Při nadváze a obezitě se soustředíme zejména na snižování naší hmotnosti. To by však nemělo být jediným ukazatelem úspěchu redukce. Spolu s nadbytečnými kily totiž častokrát jdou ruku v ruce i civilizační onemocnění. Moringa karibská má vliv nejen na snižování akumulace tuku v těle a rychlejší ztrátu tuku. Ovlivňuje hladinu glukózy v krvi a rychlejší návrat glykémie po konzumaci jídla. Má tendenci stabilizovat hladinu regulátorů glukózy, ale i zánětlivé cytokiny a hladinu cholesterolu.
Odpovědné isothiokyanáty
Skrytým tajemstvím Moringy jsou právě čtyři typy izotiokyanátů (MIC) se silnou biologickou aktivitou, nacházející se v zelených listech stromu. Dosud bylo potvrzeno, že napomáhají ke snižování tělesné hmotnosti, ale také cholesterolu, snížení tlaku krve, redukci zánětlivých procesů, stabilizaci hladiny glukózy v krvi. Podstatný je také jejich vliv na mobilizaci a využívání tělesného tuku jako zdroje energie. MIC jsou podobné sulforafanům přítomným například ve výhoncích brokolice, avšak jsou podstatně stabilnější. Jejich stabilita umožňuje delší skladování při normálních teplotách bez nutnosti hlubokého zmrazování zdroje.
Jak hubnout s Moringou?
Hubnutí s Moringou může být inspirativní, zdravé a hlavně zelené!
Prášek z Moringy, případně kapslové produkty by měly být nejvyšší kvality. Isothiokyanáty se koncentrují obvykle v mladých lístcích stromu. Upřednostněte bio-kvalitu a sledujte způsob výroby a sušení listů! Teplota sušení by neměla přesáhnout 42°C, protože by mohlo dojít k poškození účinných isothiokyanátů. Je důležité pomalé sušení – sušení různými radiačními metodami vede k odbourání MIC a dalších bioaktivních látek.
Ideální je přijímat minimálně 4 gramy Moringy za den ve formě prášku, kapslí nebo jejich kombinace. Minimálně jedno jídlo, které sníte, by mělo obsahovat Moringu jako koření. Dopřejte si i výluh ze sušených listů ve formě čaje.
Hubnutí s Moringou může být inspirativní, zdravé a hlavně zelené!